Снимка уикипедия, Dave Jenkins - Повишава се напрежението между две от държавите

...
Снимка уикипедия, Dave Jenkins - Повишава се напрежението между две от държавите
Коментари Харесай

Китай към британския самолетоносач: Флотът ни е в състояние на бойна готовност

Снимка уикипедия, Dave Jenkins - 

Повишава се напрежението сред две от страните с най-голяма бойна мощ в света.

Китай предизвести английската ударна група, ръководена от самолетоносача HMS Queen Elizabeth да не прави " непозволени дейности " при влизането си в оспорваното Южнокитайско море, оповестява БиБиСи.

" Военноморският флот на Народно-освободителната войска е в положение на бойна подготвеност ", оповестява проправителственият Global Times.

Китай следи от близко напредъка на ударната група, която сега плава през Южнокитайско море към Япония, като в същото време упреква Англия си мисли, че " към момента живее в колониалните си времена ".

Кралският флот организира учения с флота на Сингапур, а английският министър на защитата Бен Уолъс не крие желанието да организира по този начин нареченото обучение " Свобода на плаването " през Южнокитайско море.

Противно на решението на интернационалния съд от 2016 година, Китай претендира огромна част от това море за свое и строи на изкуствени рифове и веонни летища, някои от които наоколо до териториалните води на прилежащи страни.

Военните кораби на Съединени американски щати и на Кралския флот неотдавна оспориха претенциите на Китай за суверенитет в Южнокитайско море, като целеустремено плаваха през него.

Така че въпросът в този момент е: ще забележим ли близка среща, сходна на тази, която се състоя в Черно море през юни, когато английският HMS Defender, унищожител клас 45, бе посрещнат от съветски военни самолети, до момента в който преминаваше покрай противоречивия Кримски полуостров, написа БиБиСи.

" Китай не търси директна борба с главен съдружник на Съединени американски щати в Южнокитайско море ", споделя Веерле Нувенс, старши теоретичен помощник в Royal United Services Insitute, лондонски мозъчен концерн. " Но сигурно ще обясни желанията си. "

Ако Обединеното кралство организира учения за свободна навигация през това море, евентуално ще забележим повтаряне на това, което се случи, когато HMS Albion плаваше през него през 2018 година Тогава китайски боен транспортен съд мина единствено на 200 метра, с предизвестие да напусне водите, до момента в който китайски самолети прелитаха ниско над английския транспортен съд.

Китай организира огромни военни учения в района тази седмица, практикувайки десант, което тормози някои анализатори като подготовка за нахлуване на Тайван.

Военноморски сили на Китай ще употребяват наличието на английската ударна група в Южнокитайско море " като късмет за процедура и за проучване от близко на най-новите военни кораби на Обединеното кралство ", написа Global Times.

В него се цитира представител на китайското посолство в Лондон, който споделя: " Заплахата за свободата на корабоплаването може да пристигна единствено от този, който разполага ударна група в Южнокитайско море на половин свят разстояние и демонстрира военноморски мускули, с цел да ускори военното напрежение в този район. "

Разполагането на HMS Queen Elizabeth и съпътстващите я кораби в Източна Азия се преглежда като част от поръчката на английското държавно управление да играе по-важна роля в световната сигурност, както е изложено в неотдавнашния интегриран обзор на държавното управление.

Франция също, както и други европейски страни, насочват вниманието си към Южнокитайско море, защото възходящата военна и икономическа мощност на Китай наподобява неудържима.

Наскоро Китай предприе огромно нарастване на своя боеприпас от нуклеарни балистични ракети, изграждайки нови силози за изстрелване в отдалечения район Синдзян.

Китай също по този начин създава хиперзвукови високоскоростни ракети, които могат да доближат скорост до осем пъти по-висока от скоростта на звука и които назовава " убийци на самолетоносачи ", написа обстоятелства.бг.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР